Volgens een kapper veroorzaakte vallende eikels deukjes in zijn auto en diende hiervoor een claim bij zijn verzekering in.

Toen een expert de schade opnam, viel het hem op dat de deukschade precies overeenkwam met een hagelschade aan deze auto van een jaar voorheen. Op de toen gemaakte foto’s waren deze beschadigingen precies te zien.
Hagelstenen uit een flinke hagelbui waren toen de veroorzaker van deze schade. De vorige eigenaar had hiervoor een bedrag uitgekeerd gekregen.

eikels

Auto met deukschade doorverkocht

De toenmalige eigenaar van de auto gebruikte het uitgekeerde bedrag niet voor reparatie, maar verkocht de auto met deukjes door aan zijn kapper. Die probeerde een paar maanden later opnieuw de deukschade te claimen. Hij gaf een grote eik de schuld van de deukjes. De kapper beweerde dat een klant hem erop attent maakte dat er eikels op de auto vielen. De kapper beweerde dat hij daarna pas de deukjes heeft gezien.

Hierop weigerde de verzekeraar deze claim uit te keren, beëindigde de verzekering en meldde dit ook nog eens bij het register voor verzekeringsfraudeurs.

Ook klachteninstituut Kifid ( Klachteninstituut financiële dienstverlening ) gaf de kapper ongelijk. Kifid achtte het ook zeer onwaarschijnlijk dat de kapper bij de aankoop van de auto, en tijdens de maanden die hij de auto in gebruik had, deze deukschade niet zou hebben opgemerkt