uitdeuken hagelschade zonder spuiten

Hagelschades aan Duizenden auto’s

Als gevolg van een stevige Hagelbui in Sidney Australië is een enorm aantal auto’s beschadigd. Hagelschades ontstaan door Hagelstenen ter grote van tennisballen lieten op 21 december 2018 een spoor aan hageldeuken achter in duizenden auto’s. Volgens een nationaal weerbureau is deze hagelbui de heftigste sinds 20 jaar.

Ondanks een waarschuwing voor hagelbuien kon niet worden voorkomen dat het noodweer voor miljoenen aan hagelschades aanrichtte.

Hagelbui tijdens zomerweer

Ondanks het zomerse weer in Australië kwam het tot deze “winterse” bui. Hagelstenen ontstaan tijdens deze zomerse tijden door uitdamping van wateroppervlakten. Er ontstaat een hoog gehalte aan vocht in de lucht dat door afkoeling condenseert naar waterdruppels. Uiteindelijk bevriezen deze waterdruppels en ontstaan er kleine Hagelstenen. Dit natuurproces kan zich meerdere malen herhalen waardoor kleine Hagelstenen uitgroeien tot grote Hagelstenen. Uiteindelijk ontstaan er hagelstenen die kleine tot zeer grote deuken veroorzaken aan auto’s.

Uitdeuken met de UZS techniek is goedkoper

Veel van deze autoschades kunnen we repareren met de Uitdeuken zonder Spuiten techniek (UZS-techniek). Als UZS-specialist repareren we hagelschades zonder te hoeven plamuren, schuren en opnieuw overspuiten. De originele Lak blijft intact en het plaatwerk wordt weer als voorheen. Een kostenbesparende en snelle reparatie methode, waarbij nooit kleurverschillen ontstaan of plaatdelen vernieuwd moeten worden.

Hagelschade in Nederland of de EU

Ook in Nederland en in Europa zijn stevige hagelbuien niet vreemd. Honderden auto’s liepen in de zomer van 2018 meerdere deuken door hagel op in de regio Utrecht, het zuiden van Duitsland, Italië en Spanje.
Door de uitdeuken zonder spuiten methode toe te passen is hiervan een aanzienlijk aantal auto’s weer perfect hersteld. Het originele lakwerk is hierbij gespaard gebleven en er is aanzienlijk bespaard op de kosten voor herstel.

Worden hagelschades vergoedt door de autoverzekering?

Het is altijd goed te weten of uw auto verzekerd is tegen hagelschade. Hagelbuien komen steeds vaker voor en het de kosten voor Hagelschades kunnen flink oplopen. Controleer uw polis of informeer bij uw tussenpersoon (verzekeringsmaatschappij) of uw auto verzekerd is voor Hagelschade.