Hoe werkt Uitdeuken zonder spuiten?

Speciale tools voor het uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder Spuiten in de praktijk:

  • Uitdeuken zonder spuiten basistechnieken   

De basis voor deze (uit)deuktechniek voor deuken door hagel of parkeerschade bestaat uit speciaal hiervoor ontwikkeld gereedschap. Deze zgn “tools” hebben ieder hun specifieke vorm, lengte, hardheid en scherpte.
Hiermee “masseren” we de deuk in uw auto terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit gebeurt uiterst nauwkeurig, zonder hierbij de laklaag te beschadigen. Voor slecht bereikbare delen wordt de lijmtechniek ingezet. Voor deze techniek gebruiken we een lijmpistool, diverse specifieke lijmdoppen, lijm met verschillende hecht-sterktes en meerdere soorten slagtrekkers.

  • Uitdeuken zonder spuiten uitvoering:

Aan de achterzijde van het paneel wordt de juiste plaats voor het gereedschap bepaald. Om deze plaats te bepalen maken we gebruik van een LED-Lamp. Hiermee creëren we reflectie / strooilicht aan de gelakte zijde van het paneel. De exacte plaats en vorm van de deuk kan hiermee zeer nauwkeurig worden bepaald. Dit is zeer belangrijk voor goed te kunnen uitdeuken van uw auto. Nu kunnen we met de druktechniek de deuk naar kennis en ervaring  uitdeuken door terug masseren naar de oorspronkelijke vorm.

De lijmtechniek wordt aan de gelakte zijde van het paneel waar de deuk zich bevindt uitgevoerd.
Deuken in uw auto veroorzaakt door hagelschade of parkeerschade worden nu in plaats van drukken en masseren, eruit getrokken. Daarna wordt nauwkeurig bijgewerkt naar de oorspronkelijke vorm.

Het resultaat van uitdeuken zonder spuiten? 

  • Iedere deuk is anders!

Elke deuk heeft zijn eigen karakteristieke vorm. Elke deuk zal anders aangepakt worden. Het is belangrijk te weten welke uitdeuk-techniek, of combinatie van technieken, ingezet kan worden. Er zijn een aantal basis voorwaarden waar een deukschade aan moet voldoen. Hiermee kan een goede inschatting gemaakt worden voor het te verwachten eindresultaat.

Over het algemeen (!) kan men de volgende voorwaarden aanhouden om een deuk te repareren met de uitdeuken zonder Spuiten techniek:

De deuk moet goed bereikbaar zijn of bereikbaar te maken zijn via demontage.
Lakwerk mag niet beschadigd zijn.
Lichte krassen die niet “door” zijn hoeven geen probleem te zijn. Deze zijn in de meeste gevallen nog prima te bewerken door deze vakkundig te polijsten.
De Deuk mag niet TE dicht op de felsrand van een paneel zitten.
Denk aan randen van een deurpaneel, motorkap, kofferdeksel / achterklep enz.)
De Deuk moet nog enige vorm van rek bezitten.
Hierdoor kan zonder te “forceren” een snelle reparatietijd gegarandeerd worden.
Grootte van de Deuk.
Over het algemeen zijn alle deukjes ter grootte van een 2-euro muntstuk onzichtbaar te repareren. Maar ook grote tot extreem grote deuken zijn zeer acceptabel te krijgen met UZS. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Bij lijmtechniek is het belangrijk te weten of betreffend deel al eens opnieuw is overgespoten! De hechting van deze nieuwe laklaag is anders dan origineel. Er bestaat een reële kans dat de laklaag bij lijmtechniek los laat, en dus niet geschikt is voor deze reparatie-techniek!

Invloed van de staalsoort op uitdeuken zonder spuiten

HSS staal (High Speed Steel) is dunner maar veel harder dan het gebruikelijke staal voor plaatdelen. De reparatie vraagt daarom aanzienlijk meer tijd.

Aluminium is veel lichter maar vrij taai, en vraagt daarom ook aanzienlijk meer tijd voor reparatie.

De resultaten zijn vaak verbluffend, de reparatie van deuken door hagelschade of parkeerschade aan uw auto is onzichtbaar! Wij geven 4 jaar garantie op onze reparaties!