uitdeuken hagelschade zonder spuiten

Een stevige hagelbui kan flinke schade aanrichten aan de carrosserie van de auto. Van enkele kleine deukjes tot wel 400-500 deuken in alleen maar een dakplaat. Gelukkig is het tegenwoordig vaak niet meer nodig om je auto helemaal te laten repareren via de traditionele manier in de vorm van uitdeuken, plamuren en overspuiten. Steeds meer autoschade bedrijven beschikken over technieken om de carrosserie uit te deuken zonder de lak te beschadigen: UZS-Techniek / PDR. Dit scheelt aanzienlijk in de reparatiekosten en wachttijd van de reparatie, maar het is natuurlijk wel handig  om te weten of je verzekering deze schade vergoedt.

Is Hagelschade aan uw auto wel verzekerd?

Bij een cascoverzekering of beperkt cascoverzekering vergoedt de verzekeringsmaatschappij schades aan je eigen auto, waaronder dus ook hagelschade. Je betaald voor de reparatie bij enkele gevallen wel een eigen risico. Dit kun je terugvinden bij de voorwaarden van je autoverzekering. Daar staat hoe hoog uw eigen risico is.

Hagelschade claimen gaat echter wel ten koste van je opgebouwde schadevrije jaren. Je betaalt hierdoor een hogere premie na het indienen van de schadeclaim. Je verzekeraar of tussenpersoon kan voor jou berekenen wat voordeliger is: claimen of misschien beter zelf betalen.

Hagelschade in Nederland, wat nu?

Maak bij hagelschade altijd direct foto’s van je auto, het beste van alle zijden. Fotografeer indien mogelijk ook de neergevallen hagelstenen zodat de verzekeraar kan zien hoe groot de hagelstenen waren ( van hele lichte, kleine hagelstenen is de kans nihil op deuken) Neem daarnaast zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar of tussenpersoon. De medewerkers kunnen je vertellen of je de auto mag laten repareren en wat je zoal moet regelen of wat er voor u geregeld kan worden.

Hagelschade in het buitenland, wat nu?

U kent het misschien, u gaat met de auto op vakantie en krijg je te maken met hagelschade. Dan biedt je (beperkt)cascoverzekering meestal gewoon dezelfde dekking als in Nederland. Op de groene kaart zie je in welke landen de dekking van autoverzekering geldig is.

Omdat de verzekeraar in enkele gevallen moeilijk kan controleren of het daadwerkelijk heeft gehageld tijdens je vakantie in het buitenland, is het verstandig de camping- of hotelhouder te vragen een verklaring op te stellen. Maak daarnaast ook in dit geval zelf foto’s van de opgelopen hagelschade, maar ook eventueel van schade aangericht door de storm zelf, denk hierbij aan takken, dakpannen enz wat schade heeft aangericht aan uw auto. Dit helpt je verzekeraar om de schade beter te beoordelen, waarmee wellicht ook een snellere afwikkeling bereikt wordt.